Aanmelden en examens klaarzetten

Zelf examens klaarzetten

Wanneer je bent opgegeven als vertegenwoordiger door de opleidingsmanager van school, kun je een aanvraag indienen voor een account om zelf examens klaar te gaan zetten. Voor het aanvragen van een account ontvangen we graag het Aanvraagformulier account TeleToets retour via info@stichtingestel.nl. Wij sturen je vervolgens instructies en een basis sjabloon (excel-bestand) per richting (Logistiek, Wegtransport, Maritiem, Rail of Keuzedelen) wat je steeds kunt gebruiken voor het inschrijven van examens voor examenkandidaten. Wanneer je de kandidaten zelf hebt aangemeld zijn de resultaten direct na afname op te vragen door jullie als school. Bevat een examen open vragen (kennisexamens), dan worden die eerst nagekeken in Teletoets door een corrector van school waarna de resultaten automatisch beschikbaar komen.
 

Examens laten klaarzetten door ESTEL

Wanneer je de examens door ESTEL wil laten klaarzetten ontvangen we daarvoor graag een verzoek per mail via info@stichtingestel.nl.
Graag ontvangen we altijd en voor elke aanvraag de volgende volledige gegevens van het examen:
 
1.Examennaam

Informatie over de juiste benaming en de beschikbaarheid van de examens per richting vind je terug op de site in het menu onder Examenbank >Productoverzichten.

Een volledige examennaam bestaat uit onderstaande informatie:

  • Kwalificatie (bijvoorbeeld: Logistiek MTL Lezen Duits, Wegtransport CW Lezen Engels)
  • Cohort (bijvoorbeeld: KD vanaf 2015, KD vanaf 2016)
  • Eventuele versie (bijvoorbeeld: versie 1.2 of 2.0)

 
2.Het sjabloon voor betreffend examen

Gebruik altijd het juiste sjabloon. Per richting (Logistiek, Wegtransport, Maritiem, Rail of Keuzedelen) is er een apart sjabloon met eigen Sub Organisatie nummer. Dit nummer (3 cijfers) is school identiek en wordt vermeld in de naam van het sjabloon. Elk sjabloon is voor een nieuwe aanvraag weer opnieuw te gebruiken. Ben je nog niet in het bezit van een sjabloon voor een specifieke richting dan kun je die aanvragen via info@stichtingestel.nl
Wij kunnen alleen sjablonen inschrijven die op de juiste manier zijn ingevuld en voor de specifieke richting gelden. Houd bij het invullen de voorbeeldregel aan die in het sjabloon is weergegeven. De groen gemarkeerde kolommen moeten altijd verplicht en op de juiste manier worden ingevuld. Bij start -en einddatum vul je de datum in van het examen.

Twee sjablonen voor de richting Logistiek
Voor de richting Logistiek bestaan er twee sjablonen. Voor kennisexamens gebruik je een sjabloon waarbij een opgave van een corrector altijd verplicht is. Is een corrector nieuw of weet je dit niet zeker, vermeld dan naam en email-adres in de aanvraagmail zodat wij kunnen controleren of er een account bestaat.
Blijkt dit niet het geval dan maken we een account aan en ontvangt de corrector een instructiemail.
Voor alle overige examens die onder de richting Logistiek vallen kun je het standaard sjabloon gebruiken.
 

Resultaten

Wanneer je als school de examens zelf hebt klaargezet heb je direct inzicht in de resultaten van examenkandidaten. Bevat een examen open vragen (kennisexamens), dan worden die eerst nagekeken in TeleToets door een corrector van school waarna de resultaten automatisch beschikbaar komen en opvraagbaar zijn.

Zijn de examens klaargezet door de helpdesk van ESTEL dan verstuurd die enkele dagen na de opgegeven einddatum de resultaten per mail (excel) retour naar de aanvrager. Wanneer het erg druk is kan dit soms wat langer duren, houd hier rekening mee.