Uitbreiding koppeling met SBB in Praktijkbeoordelen

Nieuwsbericht

Uitbreiding koppeling met SBB in Praktijkbeoordelen

28 september 2022

Met ingang van dit nieuwe schooljaar is de koppeling met SBB in Praktijkbeoordelen uitgebreid. Bij het aanmaken van een ontwikkelingsgerichte periode worden niet meer alleen de leerbedrijfgegevens opgehaald, maar ook de bijbehorende erkende praktijkopleider(s). Dit scheelt veel handmatig controle werk voor schoolbeheerders omdat het controleren of de praktijkopleider wel de juiste erkenningen bezit, het proces van goedkeuren én het gegevens correct krijgen zodat de student verder kan, niet meer nodig is. Er hoeft bovendien niet meer gewacht te worden op de aanmelding van de praktijkopleider en kan de praktijkperiode hierdoor sneller klaargezet worden.

Het nieuwe proces gaat uit van de data zoals bekend bij SBB. In Praktijkbeoordelen kies je eerst het leerbedrijf en vervolgens de bijbehorende praktijkopleider. Alleen de praktijkopleiders die de erkenning hebben voor de kwalificatie die de student volgt kunnen gekozen worden. Vervolgens krijgt hij/zij een email voor de aanmelding of wordt deze automatisch gekoppeld aan een reeds bestaande login. Let op: dit geldt dus alleen voor ontwikkelingsperiodes en niet voor Examens.

In de handleiding vind je een uitgebreide instructie. Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie hierover? Neem dan contact op met onze helpdesk via info@stichtingestel.nl of telefoonnummer 030-608 77 33.