Reminder Digitaal Beoordelen – meld u aan voor 3 of 5 februari

Nieuwsbericht

Reminder Digitaal Beoordelen – meld u aan voor 3 of 5 februari

12 januari 2016

Hebt u ook het gevoel niet echt controle te hebben op de BPV-beoordeling? En bent u de papieren rompslomp ook zo beu? ESTEL heeft samen met Examenwerk en Stem een oplossing hiervoor bedacht: het online instrument Digitaal Beoordelen.

 

Digitaal beoordelen

Met Digitaal Beoordelen kunnen studenten worden beoordeeld in praktijksituaties. Zowel ontwikkelingsgericht als kwalificerend in de beroepspraktijkvorming.

  • Het is geschikt voor alle scholen en studenten, de praktijkopleider hoeft zich dus maar in één methodiek te verdiepen
  • Van elke stap krijgen de gebruikers automatisch een emailbericht. Zo kan de bpv-begeleider het beoordelingsproces van de student op afstand volgen en sturen.
  • Alle resultaten worden direct vastgelegd en bewaard op één beveiligde plaats. Er kan dus niets van de beoordeling meer kwijtraken. Daar is ook de Inspectie blij mee.
  • Het is altijd en overal toegankelijk en bewijsmateriaal (zoals werkorders, filmpjes, presentaties of geluidsfragmenten) kan gemakkelijk worden toegevoegd. Precies wat studenten gewend zijn.

Daarnaast is het systeem erg makkelijk in het gebruik, en zijn onderhoud en beheer efficiënt (en dus kostenbesparend) in te richten.

 

Vanaf wanneer?

Digitaal beoordelen is te gebruiken met de herziene kwalificatiedossiers, dus vanaf schooljaar 2016/17. Wilt u volgend schooljaar direct aan de slag, dan kunt u het beste zo snel mogelijk met de implementatie beginnen. Wij kunnen u daarbij ondersteunen. In het stappenplan staat hoe.

 

Direct beginnen

ESTEL organiseert op 3 en 5 februari 2016 werksessies in Nieuwegein om te ondersteunen bij het opstellen van een (concept) plan van aanpak. Wilt u ook zo snel mogelijk van start? Stuur dan een mail naar info@stichtingestel.nl en geef aan wie er op 3 of 5 februari van uw school aanwezig is.

 

Meer informatie

Meer informatie over Digitaal beoordelen vindt u op de website. Ook komen wij graag bij u op school langs om er meer over te vertellen. Neem daarvoor contact op met info@stichtingestel.nl