Uitgelicht kwaliteitshandboek

Nieuwsbericht

Uitgelicht kwaliteitshandboek

29 juni 2021

Iedere nieuwsbrief lichten we een gedeelte toe uit het kwaliteitshandboek. Deze keer de distributie van de exameninstrumenten.

De distributie vindt plaats op verschillende manieren en met behulp van verschillende systemen, te weten:

  • Examenbank op de website van ESTEL
  • Praktijkbeoordelen.nl
  • RemindoToets

 

Examenbank ESTEL

In de Examenbank op de website van ESTEL zijn de exameninstrumenten in de vorm van pdf-documenten beschikbaar gesteld.
Voor toegang tot de Examenbank zijn een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze inloggegevens kunnen aangevraagd worden bij ESTEL door het invullen en toesturen van het aanvraagformulier (via de website). De opleidingsmanager moet toestemming geven voor het verstrekken van inloggegevens. Deze toestemming kan gegeven worden door het ondertekenen van het aanvraagformulier.
 

Praktijkbeoordelen.nl

Voor het afnemen van de beroepsgerichte examens is het ook mogelijk om gebruik te maken van Praktijkbeoordelen.nl. Praktijkbeoordelen.nl is een online beoordelingsinstrument. De content van de Examenbank en Praktijkbeoordelen.nl is gelijk. Op dit moment is Praktijkbeoordelen.nl alleen beschikbaar voor de exameninstrumenten van de sectoren transport en logistiek.
 

RemindoToets

RemindoToets is voor ESTEL het digitale afnamesysteem voor theorie-examens en de receptieve taalexamens. De theorie-examens worden door ESTEL klaargezet en aangeboden in RemindoToets. Scholen kunnen vervolgens zelf de examenmomenten klaarzetten. Er is bewust gekozen voor digitale afname in verband met de veiligheid van de examenvragen en de mogelijkheid om resultaten te analyseren.